Handleiding Exchange Android Samsung

Hoe koppel ik een Exchange e-mail account aan een Samsung met besturingssysteem Android?

Voor deze handleiding is gebruik gemaakt van een Samsung Galaxy Ace en een Samsung Galaxy Gio. Ook voor andere Samsung
toestellen kunt u deze handleiding gebruiken. De afbeeldingen kunnen in dat geval iets afwijken, maar in grote lijnen
gaat het koppelen op dezelfde manier als beschreven in deze handleiding. Om een Exchange e-mail account aan uw Samsung
te koppelen, gaat u allereerst naar het menu. U drukt hier op 'Instellingen'. Daarna scrollt u in de lijst opties naar
beneden tot u 'Account en synchronisatie' ziet staan. Als u hier op drukt, ziet uw scherm eruit zoals in afbeelding 1.3
en kunt u door op 'Account toevoegen' te drukken uw account toevoegen. Er verschijnen nu verschillende opties waaronder
Facebook en Twitter. Wat meer naar onder ziet u 'Microsoft Exchange ActiveSync, drukt hier op.

Afbeelding 1

Vul uw e-mailadres en uw wachtwoord in en druk op volgende. Er verschijnt een opmerking over het opslaan van een deel van uw gegevens
door Samsung. Drukt u hier op 'Ja'. Nu zal uw telefoon accountgegevens ophalen, dit kan enkele minuten duren.

Afbeelding 2

De volgende stap is het instellen van de Domeinnaam. Indien u deze niet weet, kunt u deze opvragen bij Novasystems. Vink de optie
'Alle SSL-certificaten accepteren' aan, als dat niet al aangevinkt is. Druk nu op 'Handm. instell.' om de servernaam in te stellen.
Indien u hier op 'Volgende' drukt, kan het zijn dat u een melding krijgt dat de server niet gevonden is. U dient dan alsnog de servernaam
handmatig in te vullen. Als u de servernaam ingesteld heeft, checkt u dan of de twee opties daaronder aangevinkt zijn. Als ze nog niet
aangevinkt zijn, doet u dat. Daarna drukt u op 'Volgende'. Uw telefoon gaat nu inkomende serverinstellingen controleren. Dit kan enkele
minuten duren.

Afbeelding 3

U krijgt nu een bericht over de beveiliging, u kunt hier gewoon op 'Ja' drukken. Hierna heeft u de mogelijkheid accountopties in te stellen.
Op afbeelding 4.3 ziet u niet alle opties, als u op uw telefoon naar onder scrolt, ziet u er nog 2 en ziet u ook de 'Volgende' knop.
Tot slot kunt u nog een accoutnaam instellen. Deze optie is niet verplicht.

Afbeelding 4

Als u uw account wilt verwijderen of instellingen aan wilt passen, keert u terug naar het scherm zoals in afbeelding 1.3 en u ziet dat uw account
is toegevoegd aan het onderdeel 'Accounts beheren'. Als u drukt op uw account, kunt u de instellingen wijzigen en verwijderen. Als u wilt
verwijderen, krijgt u eerst nog een melding of u echt uw account wilt verwijderen. Als u hier drukt op 'Account wissen' is uw account verwijderd
en zijn alle berichten, contacten en overige gegevens van het account gewist van uw telefoon.

Afbeelding 5