Handleiding Outlook Regels 2010

Hoe kan ik binnenkomende e-mails filteren handmatig instellen? (versie 2010)

Als u uw binnenkomende e-mails wilt filteren op ongewenste berichten, kunt u dat in Outlook handmatig instellen. U start uw Outlook op en klikt op 'Bestand',
daarna op 'Regels en waarschuwingen beheren'.

Afbeelding 1

U klikt vervolgens op 'Nieuwe regel'. U ziet nu een hele lijst opties, bijna onderaan staat de optie 'Regel toepassen op berichten die ik ontvang'.
Deze optie selecteert u.

Afbeelding2

Vervolgens kunt u voorwaarden instellen waarop u de binnenkomende e-mails wilt controleren. Om e-mails met bepaalde tekst in het onderwerp te filteren, kiest
u voor de optie 'met specifieke tekst in het onderwerp'. Bij stap 2 is deze optie nu toegevoegd. U ziet in het voorbeeld dat er nu 'specifieke tekst' staat.
Als u hier op klikt, kunt u deze tekst aanpassen. Vul bijvoorbeeld het woord 'SPAM' in en klik op toevoegen. Het woord verschijnt nu in het blokje eronder.
Mocht u een (typ)foutje gemaakt hebben, dan kunt u het woord weer weghalen door het te selecteren en op verwijderen te klikken. Is het woord juist en wilt u
verder geen andere woorden toevoegen, dan klikt u op 'OK'. Het woord 'specifieke tekst' is nu verandert in 'SPAM'.

Afbeelding3

Het volgende dat u in stelt, is wat er gebeuren moet met e-mails waarvan het onderwerp het betreffende woord bevat. U kunt de e-mails laten verplaatsen
naar een specifieke map door de optie 'verplaats het bericht naar naam map' aan te vinken. Vervolgens klikt u bij stap 2 op 'naam map' en stelt u de map in
waar de e-mails met het betreffende woord naar verplaatst moeten worden. U selecteert de juiste map, bijvoorbeelde de map 'Ongewenste e-mail', en klikt
op 'OK'. U kunt eventueel met 'Nieuw...' eerst een nieuwe map aanmaken voor deze e-mails. Het woord 'naam map' bij stap 2 is nu verandert in
'Ongewenste e-mail'.

Afbeelding4

Als laatste heeft u nog de mogelijkheid om uitzonderingen in te stellen. U wilt bijvoorbeeld e-mail uitzonderen van afzenders uit uw adresboek. Vink de optie
'behalve als het adresboek die u hebt opgegeven de afzender bevat', zoals in het voorbeeld hieronder. U klikt bij stap 2 op het woord 'die u hebt opgegeven',
om het juiste adresboek te selecteren. In dit voorbeeld is gekozen voor 'Outlook-adresboek' en dan 'Contactpersonen'. Als u het juiste adresboek hebt geselecteerd
klikt u op 'Toevoegen'. Het woord 'die u hebt opgegeven' is nu verandert in 'Contactpersonen'.

Afbeelding5

U bent nu bijna klaar. U klikt op volgende en geeft een naam aan deze regel, bijvoorbeeld 'SPAM'. U kunt instellen dat deze regel voor alle nieuw binnen te komen
e-mail geldt, maar u kunt ook instellen dat het voor reeds ontvangen e-mails geldt. Tot slot controleert u onderaan wat u in wilt stellen. U kunt eventueel waardes
bewerken door er op te klikken. Als u alles goed ingesteld heeft staan, klikt u op voltooien. U keert nu terug naar het begin scherm (afbeelding 2, linker plaatje)
En ziet dat de optie nu toegevoegd is. U klikt op 'Toepassen en vervolgend op 'OK'. Het scherm wordt nu vanzelf gesloten en uw instellingen zijn opgeslagen.

Afbeelding6